Премахване на DPF

Премахване на DPF 

Тунинг-Бг, който е част от JM AUTO GROUP предлага качествено и професионално премахване на DPF / FAP

премахване на DPF

Какво е DPF ?

Премахване на dpf – (от английски: diesel particulate filter) или FAP (от френски: filtres à particules) – е все по-често срещан в модерните дизелови автомобили. Целта му е да намали вредните емисии за природата от изгорелите газове, като задържа в себеси саждите (твърдите частици), отделени при горенето и да ги изгори след това. Изгарянето се постига чрез повишаване на температурата на изгорелите газове (или чрез впръскване на повече гориво в градски условия или при извънградско каране). Всичко това става автоматично, без знанието и намесата на водача на автомобила.

Защо имам проблеми с DPF ? 

Най-често причините за проблеми с DPF / FAP системите са комбинирани. На първо място проблеми причинява режима на каране на автомобилите в България. Голяма част от населението е концентрирано в големите градове, и шофира главно в градски режим (кратки разстояния при ниски обороти). При този режим, натрупаните твърди частици не успяват да изгорят, което запушва филтъра.
Това е комбинирано с по-лошото качество на дизеловото гориво в България, което съдържа повече сяра и отделя повече сажди при изгарянето, което допълнително допринася за запушването на филтрите.
Освен това, DPF / FAP филтрите имат определен живот. Най-често той е около 150 000км и бива драстично съкратен от лошото дизелово гориво и режимите на каране. Най-често автомобилите внасяни в България са преминали тези километри и вече имат проблеми с DPF системата.

Почистване на DPF – възможно ли е и ефективно ли е?

Почистване на DPF филтъра с добавка и принудително регенериране или сваляне и физическо почистване- това решение включва сипване на добавка в резервоара, която повишава температурата на изгорелите газове, комбинирано с принудително регенериране активирано от компютъра на автомобила. За съжаление това решение много рядко е ефективно и често довежда до допълнителни проблеми (прекомерното повишаване на температурата на изгорелите газове може да навреди на турбо компресора на Вашия автомобил). Освен това в повечето случаи DPF филтъра е преминал ресурса си от 150 000км и даже да има първоначално подобрение, след няколко месеца проблема се повтаря.

премахване на ДПФ

Как да реша проблема си ОКОНЧАТЕЛНО ? 

Физическото премахване на DPF филтъра е единственото окончателно решение на появилият се проблем.
Ние в JM AUTO GROUP премахваме физически вашия дефектирал DPF , след което софтуерно правим нужнуте настройки и корекции във ECU модула на автомобила Ви и гарантирано решаваме проблема.
Без софтуерните промени Вашият автомобил ще бъде в авариен режим, няма да има мощност и ще пуши, също така ще вдигне разхода на гориво и ще продължава да прави регенерационни цикли, което скъсява живота на двигателя.

Ние даваме гаранция за физическото и софтуерно премахване на DPF.
Гаранцията, която издаваме е писмена.
Държим на качеството и спазваме всички технически норми, чрез които Вие ще можете да преминавате успешно на технически преглед, след премахването на DPF

Публикуване на коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *