Новини

„Деца на пътя! Път на децата!“ – за повече безопасност през първия учебен ден

Тунинг БГ Новини

По случай 15 септември служители на „София Франс Ауто“ застанаха на пешеходните пътеки в близост до училищата в столичния район „Искър“, за да регулират движението и да осигурят по-безопасна обстановка за учениците и техните семейства през първия учебен ден.

По случай 15 септември служители на „София Франс Ауто“ застанаха на пешеходните пътеки в близост до училищата в столичния район „Искър“, за да регулират движението и да осигурят по-безопасна обстановка за учениците и техните семейства през първия учебен ден. Участието им в организираната от компанията инициатива „Деца на пътя! Път на децата!“ имаше за цел да напомни на водачите на превозни средства да бъдат отговорни и внимателни на пътя и да дават предимство на пресичащите на указаните за това места.

Държавна агенция „Безопасност на движението по 08 РУ СДВР и Столична община съдействаха активно за провеждането на инициативата и избраха училищата, където да застанат над 20-те служители на „София Франс Ауто“: 4 ОУ Проф. „Джон Атанасов“, 65 ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, 89 ОУ „Д-р Христо Стамболски“, 150 ОУ „Цар Симеон Първи“, 163 ОУ „Черноризец Храбър“, 68 СУ „Акад. Никола Обрешков“, 69 СУ „Димитър Маринов“ и 108 СУ „Никола Беловеждов“. За участниците бе организиран и предварителен инструктаж, като на място всички носеха светлоотразителни жилетки и палки „СТОП“, за да бъдат забелязани отдалеч и да могат ефективно да изпълнят своята мисия – да помагат при пресичането на децата и възрастните, съблюдавайки за спазването на правилата за безопасност на пътя, и да сигнализират на водачите да спират пред пешеходните пътеки. По този начин доброволците дадоха своя принос за създаването на по-безопасна обстановка за празника на подрастващите и за повече детски усмивки през този ден.

„Като един от най-големите автомобилни вносители в страната вярваме, че безопасността трябва да бъде на първо място при всяко пътуване“ – коментира г-жа Надя Божкова, изпълнителен директор „Търговска дейност“ и член на Борда на директорите на „София Франс Ауто“. – „С кампанията си „Деца на пътя! Път на децата!“ искаме да изразим ангажираността си за създаването на по-сигурна пътна среда, като напомним на участниците в движението, че трябва да бъдат отговорни и да спазват правилата – независимо дали са водачи или пешеходци. Безопасността ни на пътя, особено тази на най-уязвимата група – децата, трябва да бъде личен ангажимент на всеки член на обществото ни не само през първия учебен ден, но през цялата година.“

# # #

Tuning-BG.com

Виж още

Back to top button