Чип Тунинг

Премахване на DPF

Премахване на DPF 

Тунинг-Бг, който е част от JM AUTO GROUP предлага качествено и професионално премахване на DPF / FAP

премахване на DPF

Какво е DPF ?

Премахване на dpf – (от английски: diesel particulate filter) или FAP (от френски: filtres à particules) – е все по-често срещан в модерните дизелови автомобили. Целта му е да намали вредните емисии за природата от изгорелите газове, като задържа в себеси саждите (твърдите частици), отделени при горенето и да ги изгори след това. Изгарянето се постига чрез повишаване на температурата на изгорелите газове (или чрез впръскване на повече гориво в градски условия или при извънградско каране). Всичко това става автоматично, без знанието и намесата на водача на автомобила.

Защо имам проблеми с DPF ? 

Най-често причините за проблеми с DPF / FAP системите са комбинирани. На първо място проблеми причинява режима на каране на автомобилите в България. Голяма част от населението е концентрирано в големите градове, и шофира главно в градски режим (кратки разстояния при ниски обороти). При този режим, натрупаните твърди частици не успяват да изгорят, което запушва филтъра.
Това е комбинирано с по-лошото качество на дизеловото гориво в България, което съдържа повече сяра и отделя повече сажди при изгарянето, което допълнително допринася за запушването на филтрите.
Освен това, DPF / FAP филтрите имат определен живот. Най-често той е около 150 000км и бива драстично съкратен от лошото дизелово гориво и режимите на каране. Най-често автомобилите внасяни в България са преминали тези километри и вече имат проблеми с DPF системата.

Почистване на DPF – възможно ли е и ефективно ли е?

Почистване на DPF филтъра с добавка и принудително регенериране или сваляне и физическо почистване- това решение включва сипване на добавка в резервоара, която повишава температурата на изгорелите газове, комбинирано с принудително регенериране активирано от компютъра на автомобила. За съжаление това решение много рядко е ефективно и често довежда до допълнителни проблеми (прекомерното повишаване на температурата на изгорелите газове може да навреди на турбо компресора на Вашия автомобил). Освен това в повечето случаи DPF филтъра е преминал ресурса си от 150 000км и даже да има първоначално подобрение, след няколко месеца проблема се повтаря.

премахване на ДПФ

Как да реша проблема си ОКОНЧАТЕЛНО ? 

Физическото премахване на DPF филтъра е единственото окончателно решение на появилият се проблем.
Ние в JM AUTO GROUP премахваме физически вашия дефектирал DPF , след което софтуерно правим нужнуте настройки и корекции във ECU модула на автомобила Ви и гарантирано решаваме проблема.
Без софтуерните промени Вашият автомобил ще бъде в авариен режим, няма да има мощност и ще пуши, също така ще вдигне разхода на гориво и ще продължава да прави регенерационни цикли, което скъсява живота на двигателя.

Ние даваме гаранция за физическото и софтуерно премахване на DPF.
Гаранцията, която издаваме е писмена.
Държим на качеството и спазваме всички технически норми, чрез които Вие ще можете да преминавате успешно на технически преглед, след премахването на DPF

 

Виж още

Вижте също
Close
Back to top button