Новини

Дунев: Писта София ще е празник за пилотите и феновете

Тунинг БГ Новини

Възстановяването на пистовото състезание „София” на пътния възел под Бояна е нещо, за което БФАС се бори от много време насам и което най-после стана факт. Това заяви председателят на БФАС Румен Дунев на пресконференцията преди първия кръг от пистовия шампионат за новия сезон.

„Писта „София” под Бояна винаги е била празник на моторните спортове, както за пилотите, така и за зрителите и нашата амбиция е да върнем тези положителни изживявания“, заяви Дунев. 

„Подготвили сме се за сериозен интерес от страна на пилотите и зрителите, искаме да вдигнем стандарта на провеждането на автомобилни състезания у нас. Освен квалификациите и състезанията, зрителите ще могат да видят демонстрации на състезателни автомобили от всички моторни дисциплини у нас, ретро парад и надпревара между трима големи български спортисти – Кубрат Пулев, Петър Стойчев и Йордан Йовчев, с еднакви автомобили.”

Писта „София 2022” ще се проведе в събота, 24 септември, като от 9:00 часа сутринта започват квалификациите, по обед ще е откриването, а след това са и състезанията.

„Десет години след националната ми титла в Х4 се връщам на пистата, за да помогна на Румен, на БФАС и на състезанието, като се надявам, че ще успеем да зарадваме феновете с интересни състезания”, допълни Калин Бенчев, който ще се състезава със  Subaru Impreza.

„Надявам се на сериозна конкуренция и на оспорвана битка, защото знам, че ще има силни пилоти и автомобили, тъй като доста време нямахме възможност да караме”, допълни 6-кратният шампион в серия Туринг Иван Влъчков. “Никога не съм карал на писта „София” и за мен това е сбъдната мечта.”

„Специални благодарности на Румен Дунев и БФАС, че върнаха състезанието под Бояна”, заяви пилотът от серия Спорт Александър Димитров. „Надявам се на добра организация, много публика и интересни надпревари. Важното е всички да стигнем успешно до финала.”

Техническите и административните прегледи преди състезанието ще се проведат в петък, 23 септември.

Tuning-BG.com

Виж още

Back to top button