Новини

Renault Grand Kangoo: Отново дълга версия

Тунинг БГ Новини

На изложението IAA Mobility в Мюнхен Renault представи удължена версия на продаваното от 2021 г. трето поколение на Kangoo. Новото Grand Kangoo добавя повече модулност и пространство към утвърдените достойнства на популярния лекотоварен модел, който за 25-те години на съществуването си е продаден в над 4,4 милиона екземпляра по целия свят. 

Grand Kangoo е обзаведено с три индивидуални седалки на втория и две на третия ред, като според производителя разстоянието за колената на пътниците от третия ред (164 мм) е най-доброто в класа. Пътуващите разполагат с над 58 литра пространство за дребен багаж, включително плъзгаща се жабка чекмедже Easy Life и места за съхранение под пода на втория ред.


Вътрешният простор

В седемместна конфигурация багажният обем е 500 литра и може да се увеличи до 3750 литра при извадени задни седалки и сгъната предна седалка на пътника. Тогава максималната дължина на товара нараства до 3,11 м. Достъпът до третия ред е улеснен от двете плъзгащи се врати с широчина на отвора 83 см (+18 см в сравнение с Kangoo), ниския праг на вратите и сгъваемите седалки на втория ред.

Автомобилът е напълно пригоден за услуги, свързани с транспортиране на пътници. Пет от седалките са със система Isofix за детски столчета. За пълнолетни пасажери освен седемместната се предлагат и други конфигурации (например 2/2/2) за по-голямо удобство на всички пътуващи.

Задвижването

Моделът ще бъде наличен във варианти с два двигателя с вътрешно горене, отговарящи на най-новите стандарти за емисиите (Euro 6E), както и в електрическо изпълнение Grand Kangoo E-Tech Electric.

Бензиновата версия с шестстепенна механична предавателна кутия или седемстепенна трансмисия с два съединителя и има мощност 130 к.с. Дизеловият вариант с 95 к.с. се предлага с механично превключване на шестте предавки.

Renault Grand Kangoo E-Tech Electric 

Литиево-йонната батерия от 45 кВтч на новото Renault Grand Kangoo E-Tech Electric има 8 отделни, лесни за ремонтиране модула и осигурява на автомобила до 265 км пробег по WLTP –  достатъчен за повечето ежедневни пътувания. Енергия за до 80 км пробег може да бъде заредена за 10 минути на станция с постоянен ток с мощност 80 кВт. Батерията има гаранция за 8 години или 160 000 км.

Grand Kangoo E-Tech Electric е задвижвано от 90-киловатов електромотор с 245 Нм незабавно наличен въртящ момент. Режимът на шофиране Eco ограничава мощността до 56 кВт и скоростта до 110 км/ч с цел оптимизиране на пробега.

За  максимално увеличаване на пробега през цялата година новото Renault Grand Kangoo E-Tech Electric има двузонова климатична система с термопомпа, която затопля пътническия салон през зимата и го охлажда през лятото, използвайки същия принцип като при инверторен климатик. 

 

Гамата на новото Grand Kangoo ще включва три версии, специално създадени да отговорят на конкретните нужди и желания на неговите клиенти:
Authentic – с оборудване за клиенти, желаещи да използват автомобила си както за лични, така и за служебни пътувания;
Equilibre – за социални и комунални служби, предоставящи пътнически транспортни услуги;
Techno – за семейства и търговци, търсещи повече комфорт.

Новото Renault Kangoo ще се произвежда в завода в Мобеж, Северна Франция.

Снимки: Renault

Tuning-BG.com

Виж още

Back to top button