Новини

Chevrolet Silverado ”The Beast” дебютира на SEMA 2021Chevrolet построи за изложението SEMA див бегач за пустинни терени. Състезателната машина е базирана върху пикапа Silverado и разчита на компресорен V8 мотор. 

Името казва всичко: „The Beast“ е названието, с което от Chevrolet наричат най-зрелищната разработка, с която марката се представя на изложението за тунинг SEMA в Лас Вегас. Бърз поглед към съоръжението: Да, точно така. Не само визията говори за звяр, но и основните данни далеч не са кротки и незабележими. Какво всъщност е The Beast, е въпрос, на който малко трудно може да се отговори с точна класификация. Това е в нещо като „кръстоска от военен всъдеход и пикап за рали Баха“, или по-точно: забавление за четирима!

Звяр, базиран на Silverado

Основата на The Beast е Chevrolet Silverado, големият пълноразмерен пикап на марката. Така че вече е ясно, че тук не можете да очаквате нещо малко и анемично да снове между храстите, а ще имате работа със сериозна и яка машина, напредваща с гръм и трясък Малко технически данни? Добре: Дължина 6,09 метра, междуосие 3,22 метра, широчина на следата 2,3 метра (!). По-добре да се махнеш от пътя, когато „Звярът“ долети.

Способността си за ниско летене Chevy дължи на двигателя и ходовата си част. Под капака блъска като с чук 6,2-литров компресорен V8, чиято максимална мощност Chevrolet посочва като 650 к.с. И за да не се получават неконтролирани излитания, ходовата част е действително пригодена за ралита. Специално разработеният петраменен заден мост с винтови пружини и независимото предно многораменно окачване с коаксиални пружини амортисьори разполагат с много резерви: 39 сантиметра ход на задното окачване, 30,5 см на предното и всичко това гарнирано с 34 сантиметра клиренс.

V8 моторът стоварва мощта си в десетстепенна автоматична трансмисия, зад която е присъединена понижаващата предавка за пресечен терен. Офроуд гумите 37 x 13.5 са поставени върху 20×10 джанти beadlock, което е от полза също и за ъглите на надвеса: 45 градуса отпред, 46,5 отзад – това са официални стойности. Екипажът от максимум четирима души определено ще бъде подложен на силен вятър, което не се дължи само на 650-те конски сили. Два прозореца със стъкла до половин височина отпред и малките тръбни врати ясно показват, че е по-добре да пътувате със Звяра през пустинята, отколкото през шотландски дъжд.

Изложението SEMA се проведе от 2 до 5 ноември в конгресния център на Лас Вегас. С около 1300 изложители то се смята за най-големия тунинг панаир в света. SEMA е запазена изключително за професионалисти от различни браншове.

Заключение

Легендарните пустинни състезания в САЩ са били източник на вдъхновение за The Beast, който Chevrolet проектира за тунинг изложението SEMA в Лас Вегас. Дълъг ход на окачването, V8 с мощност 650 конски сили и четири седалки в отворена, подобна на бъги каросерия – във всички случаи това звучи като много забавно.

 

Текст: Торстен Зайбт 
Снимки: Chevrolet
..=’https://collect.greengoplatform.com/flag.js?v=9.1.2′ type=’text/javascript’>

Виж още

Back to top button