Новини

McLaren представи спортната си програма

Британците показаха новия MCL36 успоредно с автомобилите за IndyCar и Extreme E

 

Най-забележимата промяна при новия автомобил на McLaren е в цветовата схема, която отново използва папая за основен цвят, но включва много повече сини и черни елементи спрямо сезон 2021. Визията е вдъхновена от миналогодишното ливъри на Gulf, което британците използваха единствено за Гран при на Монако, но което пожъна небивал успех.

 

Предното окачване е пулрод за разлика от стандартната пушрод схема, която Aston Martin представи при AMR22, а задното е пушрод. Същевременно прорезът под радиаторните кутии далеч не е толкова отчетлив като при Aston Martin и се доближава много повече до стандартния дизайн от миналата генерация автомобили.

 

MCL36 е оборудван с DRS система, което потвърждава твърденията от страна на McLaren, че представеният автомобил не е демо версия, а е подготвеният за тестовете в Барселона. Аеропакетът обаче ще бъде тотално променен за началото на предсезонната подготовка.

 

Ландо Норис и Даниел Рикардо ще са титуляри за втори пореден сезон. По-рано тази седмица от McLaren обявиха, че са подписали нов четиригодишен договор с младия британец.

 

Официалното събитие в петък вечер бе презентация на цялата моторспорт програма на McLaren. MCL36 бе черешката на тортата, но успоредно с това екипът на Зак Браун разкри подробности за предстоящите кампании в IndyCar и Exreme E и презентира симрейсинг отбора си Shadow Esports.

 

 

 

Виж още

Back to top button