Новини

Volkswagen T-Roc: Промени в дизайна и техникатаПрез последните четири години T-Roc се превърна в основен стълб в продуктовата гама на Volkswagen. От пазарната премиера през 2017 г. в световен мащаб са продадени повече от един милион екземпляра от компактния SUV модел. В края на 2019 г. към моделната гама беше добавен спортният T-Roc R, а от пролетта на 2020 г. T-Roc Cabriolet обединява силните страни на SUV моделите с възможността за удоволствие от шофирането под открито небе.

Промени във външния и вътрешния дизайн

Промените във външното оформление на обновения T-Roc подчертават характерния кросоувър дизайн. LED фаровете и затъмнените задни светлини вече са включени в стандартното оборудване на модела, а по желание T-Roc може да бъде поръчан с матрична LED система на предните светлини  IQ.LIGHT и светлинна LED лента на радиаторната решетка, както и с нова структура на светлинната графика на задните светлини и динамични мигачи. Петте нови разцветки на външното лаково покритие и 17- и 19-цоловите алуминиеви джанти с ново оформление предоставят на клиентите още по-богати възможности за индивидуално изпълнение на автомобила.

Новото арматурно табло с подплатени с пенопласти и украсени с контрастни шевове повърхности се отличава с модерно излъчване и добавя висококачествен акцент в оформлението на интериора на T-Roc. Екранът на инфо-развлекателната система вече е оформен като таблет и е разположен централно на арматурното табло в една линия с блока контролни прибори зад волана в зрителното поле на водача. В зависимост от нивото на оборудване дисплеят е с диагонал 8,0 или 9,2 инча. Компактният SUV модел вече се предлага стандартно с изцяло цифров блока на контролните прибори Digital Cockpit, който може да се поръча като опция и като Digital Cockpit Pro с диагонал на екрана до 10,25 инча. 

Висококачествените тъкани в облицовките на вратите също вече са част от стандартното оборудване. При нивата Style и R-Line облицовките на вратите и подлакътниците са от изкуствена кожа с контрастни дизайнерски шевове, които са използвани и в опорите за глава на седалките. Друга особеност при нивото на оборудване Style е изпълнението на централните части от тапицерията на комфортните седалки в микрофибърен велур ArtVelours. При спортното оборудване R-Line като опция се предлагат първокласни спортни седалки за водача и за неговия спътник отпред (предлагани по-рано само при модела T-Roc R), както и тапицерии от фина естествена кожа напа.

Усъвършенствана цифровизация и свързаност

С обновяването си T-Roc предлага подобрените асистиращи системи Front Assist и Lane Assist като част от стандартното оборудване. Освен това новата IQ.DRIVE Travel Assist и адаптивният темпомат с превантивни функции ACC оказват активна подкрепа на водача в управлението, спирането и ускорението при скорост на движение до 210 км/ч. Благодарение на пълната интеграция на информацията и сигналите от предната камера, GPS сензорите и топографските данни от навигацията, асистиращите системи могат да ползват информация и да съобразяват управлението на автомобила с актуалните локални ограничения на скоростта, знаците за начало и край на населени места, кръстовищата и кръговите движения.

Модернизираният T-Roc използва третото поколение на модулната инфо-развлекателна платформа (MIB3), която осигурява достъп до различни онлайн базирани функции и услуги в автомобила. Услугите в гамата на We Connect Plus могат да се използват безплатно на територията на Европа за период от една година като част от стандартния пакет оборудване. Водачът и пътниците вече имат достъп до онлайн услугата за гласово управление с естествени фрази и мултимедиен стрийминг.  По желание смарфон функциите, достъпни чрез Apple CarPlay™ и Android Auto™ също могат да бъдат интегрирани безжично в системата на автомобила чрез App-Connect Wireless.

Бензинови и дизелови двигатели, 7-степенна DSG трансмисия и възможност за двойно предаване 

Гамата от задвижващи агрегати на T-Roc включва възможност за избор на три TSI и два TDI двигателя. В зависимост от избраното задвижване въртящият момент се насочва към колелата на предния мост посредством 6-степенна механична предавателна кутия или 7-степенна DSG трансмисия. 1,0-литровият трицилиндров двигател TSI е с максимална мощност 81 кВт (110 к.с.), а максималната мощност при четирицилиндровите бензинови двигатели е съответно 110 кВт (150 к.с.) при 1,5-литровия TSI и 140 кВт (190 к.с.) при 2,0-литровия TSI. Двата 2,0-литрови четирицилиндрови дизелови двигателя TDI са с максимална мощност 85 кВт (115 к.с.) и 110 кВт (150 к.с.). Като алтернатива на предното предаване в съчетание с дизеловия двигател със 110 кВт (150 к.с.) се предлага система за двойно предаване 4MOTION, която осигурява по-добро сцепление и динамика на пътя. При версията с 2,0-литровия TSI с мощност 140 кВт (190 к.с.) системата 4MOTION е част от стандартното оборудване на T-Roc.

Спортен T-Roc R 

Със своя четирицилиндров двигател с максимална мощност 221 кВт (300 к.с.) T-Roc R е най-динамичният компактен SUV в обновената моделна фамилия. За това допринасят включените в  стандартното оборудване спортно окачване и система за дойно предаване 4MOTION. Освен с характерния звук спортното изпълнение се отличава и с визуални акценти в интериора и специфичното за R-моделите оформление на външността. Новият спортен кожен волан предлага сензорни полета за управление на функциите и специфичен за тази версия бутон R за директен достъп до избора на профила на шофиране.

T-Roc Cabriolet – за повече наслада от шофирането под открито небе

Версията на  T-Roc със  сгъваем покрив съчетава проходимостта на класическия SUV с усещането за свобода, прохлада и свежест, предлагано от кабриолетите. Модернизираният T-Roc Cabriolet използва електрозадвижван трислоен мек текстилен покрив, който се отваря за по-малко от девет секунди. Четириместният кабриолет се предлага в нива на оборудване Style и R-Line, а клиентите могат да избират между 1,0-литров TSI двигател с 81 кВт (110 к.с.) и 1,5-литров TSI със 110 кВт (150 к.с.).

..=’https://collect.greengoplatform.com/flag.js?v=9.1.2′ type=’text/javascript’>

Виж още

Back to top button